Vrij dansen puur voor ‘t plezier

Dans jij graag? 
Houd jij van vrijheid?
Ben jij vaak de eerste op de dansvloer? 
Wil jij vrij kunnen dansen met anderen, gewoon voor het plezier?

Dans dan eens mee!

Klik op een datum om alle details te zien en je in te schrijven.

Het verhaal achter Open Dansvloer

In december 2018 deed Hilke mee met een oproep van Danspunt: “Verzin een wild dansidee!”. Vanuit haar verlangen om meer te kunnen dansen in haar dagelijks leven (gewoon zomaar) diende ze een idee in om meer te kunnen dansen in het openbaar. Dat werd positief onthaald door Danspunt en ze coachten Hilke tijdens de opstart.

In september 2019 werd Open Dansvloer dan geboren. De eerste vrije danssessie ging door in Open Gym (Wilsele). Toen kwam er gemiddeld zo’n 7 man dansen. Toch bleven we enthousiast samen bewegen en zelfs tijdens de pandemie in 2020 dansten we online verder!

De groep dansers die zich graag nog eens uitleven op de dansvloer zonder dat er veel regels (of alcohol) bijkomen, bleef groeien. En in de zomer van 2021 mochten we ons intrede bij Hal 5 en de Velodroom maken.

Veel open dansvloer’en, geluk, gelach en gezweet later, dansen we nog steeds (minstens) maandelijks met iedereen die zich vrij en levendig wilt voelen! Momenteel gaat het maandelijks door in Hal 5 (Leuven) en sinds kort ook (bijna) maandelijks in Brussel.

Laten we dagelijks dansen!

“Open Dansvloer is het zalig loslaten van mijn lichaam en ook wel beetje gedachten, maar ook wel soms uit de comfort zone gaan”

— Nele Bueken

“Ik kan mij volledig uitleven en voel me nadien altijd super vredevol”

— Lieselot Hermans

“Ik heb me al lang niet meer zo vrij gevoeld.”
“Beste anti-depressiva ever”
“Ik voel me meer zelfverzekerd en vrij, bedankt!”

Missie

Laten we dagelijks dansen. Laten we dansen in het park alsof het even vaak wordt gedaan als joggen. Laten we onze koffie af en toe veranderen door een dansje. Laten we contact maken met elkaar door samen te bewegen. Laten we dansen voor èn na ons werk om energie te boosten en stress los te laten. Laten we ons vrij uiten op muziek. En laten we onszelf altijd de toestemming geven om te dansen.

Doe je mee?