Over Hilke

Hallo, ik ben Hilke Dehaes (25j), klinisch psycholoog, danscoach en oprichtster van Open Dansvloer. Mijn drive is om het dagelijks leven van mensen op te frissen, hen levendig en gelukkig te doen voelen via dans.

Ik heb zelf veel gedanst in een dansschool, deed ervaring op in verschillende dansstijlen en stond meermaals op een podium. Toen ik 16 jaar was begon ik het plezier in dansen wat te verliezen want ik vond mijn weg niet meer in het prestatiegerichte karakter van de dansschool. Ik stopte met dansen, maar gelukkig niet voor altijd.

Tijdens keuken-danssessies met mijn zus of op vakantie met vrienden merkte ik dat dansen puur voor het plezier zo gelukkig maakt. Daarom ging ik op zoek naar een laagdrempelige en vrije manier om dans in het dagelijks leven te brengen. En zo, mede dankzij Danspunt ontstond Open Dansvloer!

Tijdens de vele vrije danssessies merkte ik bij anderen en mezelf op hoe gelukkig en zelfzeker dansen maakt, toch zeker als je volledig jezelf mag zijn. Daarom ben ik mij gaan verdiepen in danspsychologie bij dr. Peter Lovatt en sinds 2021 ben ik een Movement in Practice Facilitator. Ik ben geïntrigeerd door de impact van dans en beweging op onze mentale gezondheid. Dat inzicht neemt ik mee in mijn dansworkshops. Check daar meer over hier.