About

Hallo, ik ben Hilke Dehaes (25j) en ik richtte in september 2019 Open Dansvloer op. Mijn motivatie daarvoor is om het dagelijks leven van mensen op te frissen, meer vrolijk en speels te maken.

Ik heb zelf veel gedanst in een dansschool, deed ervaring op in verschillende dansstijlen en stond meermaals op een podium. Toen ik 16 jaar was begon ik het plezier in dansen wat te verliezen want ik vond mijn weg niet meer in het prestatiegerichte karakter van de dansschool. Ik stopte met dansen, maar gelukkig niet voor altijd.

Tijdens keuken-danssessies met mijn zus of op vakantie met vrienden merkte ik dat dansen puur voor het plezier zo gelukkig maakt. Daarom ging ik op zoek naar een laagdrempelige en vrije manier om dans in het dagelijks leven te brebngen. En zo, mede dankzij Danspunt ontstond Open Dansvloer!

Verder ben ik klinisch psycholoog en een Movement in Practice Facilitator. Ik ben geïntrigeerd door de impact van dans en beweging op onze mentale gezondheid. Dat inzicht neemt ik mee in mijn dansworkshops. Check meer daarover hier.